MediaWatch

Ebay lukker annoncenetværk

Techkoncernen Ebay, der står bag den globale digitale markedsplads af samme navn, skruer ned for ambitionerne om at udvide annonceforretningen og lukker annoncenetværket Ebay Commerce Network.

Ebay omstrukturerer forretningen og lukker annoncenetværket Ebay Commerce Network. Det skriver Techcrunch.

Med belsutningen skruer Ebay ned for ambitionerne om at drive annonceforretning uden for koncernens egen platform og handelsplads. Tanken bag Ebay Commerce Network har været at matche annoncører og brugere på tredjepartssider – altså uden for Ebays egen portal. I stedet vil Ebay nu koncentrere kræfterne om egne markedsføringsprodukter på Ebay. 

"Vi har været stolte af at se vores platform udvikle sig i de sidste to årtier. Vi vil fortsat tilbyde kunderne den bedst mulige salgs- og købsoplevelse. Som følge heraf fokuserer vi på forretninger, der supplerer vores centrale markedsplads, og ophører med Ebay Commerce Network med effekt fra 1. maj 2019," lyder det i en besked fra Ebay.

Beslutningen er ifølge Techcrunch et skridt i ambitionerne om at optimere brugen af Ebays egne data om shopping og brugeradfærd for at øge indtjeningen på potentielle salg og transaktioner på platformen frem for alene på annonceklik. Ebays annonceomsætning var 600 mio. dollar i 2018, og målet er at øge det til 1 mia. dollars i år.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs