MediaWatch

Traditionelle medier klarer den lige over Wikipedia i troværdighedsmåling

Der er ikke langt mellem de traditionelle nyhedsmedier og Wikipedia og Google i ny troværdighedsmåling, hvor bibliotekerne lægger sig i top som den mest troværdige kilde til informationssøgning.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Hvor troværdig oplever du de forskellige medier i forbindelse med informationssøgning? Det har Danmarks Biblioteksforening spurgt danskerne om i en måling foretaget af Megafon, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Danskerne har rangordnet forskellige kilder til informationssøgning på en skala fra 1-10 over, hvor troværdige, de vurderer, kilderne er. Her er bibliotekerne i front med en gennemsnitlig score på 8,17. Lige efter følger kategorien "Radio og TV" med 6,28, mens dagbladene får en gennemsnitlig score på 5,71.

De traditionelle medier klarer sig dermed lidt bedre end Wikipedia (5,41) og Google (4,98). Dernæst følger Youtube med 2,78, og nederst indfinder Facebook sig med 2,48 point.

Mere fra MediaWatch

Ekstra Bladet overhaler B.T. på trafikmåling i juni

Der blev for første gang i flere år trukket flere sidevisninger og besøgende til ekstrabladet.dk end konkurrenterne på B.T. i juni måned. Chefredaktør tror på B.T.s generobring af førerpositionen, og målt på unikke brugere og besøgstal har B.T. halet ind på konkurrenten.

EM-sponsor lægger penge i dansk fodboldmedie

Bold.dk’s redaktionelle dækning af EM i kvindefodbold har fået en saltvandsindsprøjtning fra Visa igennem kampagnen ”The Equal Sponsorship”, som skal bringe dækningen op på niveau med herrefodbold.

B.T. henter ny journalistisk chef fra Frihedsbrevet

Videochef på Frihedsbrevet og tidligere video- og podcastredaktør på Ekstra Bladet rykker videre til B.T., hvor hun skal udvikle og drive det snart 100 pct. digitale medies journalistik mod nye formater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs