MediaWatch

Nyt venstreorienteret netmedie går i luften

Med millionstøtte fra Innovationspuljen i ryggen vil nyt netmedie levere nyhedsdækning med udgangspunkt i socialisme og klassekamp. Finanseringen skal bl.a. ske ved donationer og medlemsskaber.

Foto: screenshot/solidaritet.dk

Et nyt netmedie sparkes i gang i weekenden, når solidaritet.dk går i luften med nyheder, baggrund, debat og podcasts. Det skriver mediet i en pressemeddelelse.

Solidaritet.dk var blandt de medieinitiativer, der sidste år fik støtte fra Innovationspuljen under Kulturministeriet med et etableringstilskud på 1,33 mio. kr.

I spidsen for mediet står ansv. chefredaktør Morten Hammeken, der med solidaritet.dk vil skabe et uafhængigt medie med en politisk dagsorden.

"Vores udgangspunkt er socialisme og klassekamp, og vores modstander er det mindretal, der sidder på langt størstedelen af værdierne i samfundet, og som også dominerer langt størstedelen af mediefladen," udtaler Morten Hammeken i meddelelsen.

Det økonomiske fundament hviler ud over mediestøtten især på frivillige bidrag og medlemsskaber, der skal udgøre den egenfinansiering, som der kræves for at få mediestøtte.

"Vi vil være noget så usædvanligt som et demokratisk medie. Alle, der melder sig ind i Mediehuset Solidaritet, bliver medejere af mediet og får indflydelse på den videre vej frem," udtaler Morten Hammeken.

Ud over Morten Hammeken består de fastansatte kræfter på redaktionen af nyhedsredaktør Kim Kristensen, der bl.a. har været journalist på Information, samt Tamara Rønbach, der er ansvarlig for podcast, video og sociale medier, skriver solidaritet.dk. Mediet får base på Nørrebro i København og i Aarhus.

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs