MediaWatch

Rapport: Personlig relevans spiller en vigtig rolle i valget af nyheder

Folk finder historier og nyheder relevante, hvis de beskriver noget, der påvirker deres personlige liv eller hjælper dem med at skabe kontakt til andre, viser ny undersøgelse.

Foto: /ritzau/arkiv/Jens Dresling/

Personlig relevans har stor betydning for de historier, som læsere vælger at engagere sig i. Det viser en ny undersøgelse fra Reuters Institute, som professor ved Roskilde Universitet, Kim Christian Schrøder, står bag.

Rapporten, der er publiceret med titlen "What do News Readers Really Want to Read about?", fokuserer på, hvordan mennesker navigerer i nyhedsstrømmen over flere platforme, og har dermed forsøgt at svare på, hvilke historier folk generelt set vælger at læse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs