MediaWatch

Måling: Flertal vil have Facebook til at fjerne falske nyheder

Falske nyheder er dét, som flest adspurgte i meningsmåling foretaget for Politiken og TV 2 mener, at Facebook skal fjerne fra sin platform.

Ritzau Scanpix/Reuters/Dado Ruvic
Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Dado Ruvic

Et flertal af danskerne mener, at Facebook bør fjerne nyheder, der vurderes som falske, fra platformen. Det skriver Politiken på baggrund af en meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

Helt præcist mener 60 pct., at Facebook af egen drift skal fjerne falske nyheder. 48 pct. mener, at Facebook skal fjerne hadefulde ytringer, og 37 pct. mener, at det samme bør være gældende for al pornografi. Færre – hhv. 25 og 19 pct. – mener, at Facebook bør fjerne alle politiske reklamer og alle videoer og billeder med nøgenhed.

"Tallene viser, at folk har fået øjnene op for de negative sider ved sociale medier med personangreb og misinformation i den offentlige debat. Nu begynder man at stille krav til dem," siger Ask Hesby Krogh, næstformand i foreningen Digitalt Ansvar, til Politiken.

Analyseinstituttet Wilke har foretaget en måling for MediaWatch af bl.a. danskernes forventninger til falske nyheder under det kommende folketingsvalgkamp.

Måling: Mere end hver anden forventer falske nyheder i valgkampen

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere