MediaWatch

Youtube for børn kommer til Danmark

Den digitale videotjenestes børneversion Youtube Kids ruller ud i Danmark tre år efter lanceringen i USA.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Dado Ruvic

Siden 2015 har Youtubes tjeneste målrettet børn været tilgængelig på det amerikanske marked, og nu er tiden kommet til Danmark, hvor det fra dags dato er muligt at hente Youtube Kids. Det skriver Politiken.

Den børnevenlige - og sikrede - version af tjenesten har ellers været under kritik i USA, efter videoer, der ikke er egnede for børn, fejlagtigt er blevet lukket ind på platformen. Men med et mere børnevenligt interface, stemmestyring og overvågende algoritmer samt personlig kontrol, er det tanken, at Youtube Kids skal være et bedre tilbud til de yngste børn, hvor den nuværende hovedtjeneste egentlig er tænkt til børn over 13 år ifølge Politiken.

Ifølge Gregory Day, Youtubes direktør for børn og familie i Europa, vil selskabet desuden forsøge at give et lokalt specialiseret tilbud til de danske børn.

"Vi prøver at være så lokale som muligt. Jeg siger ikke, at vi kun lancerer dansk indhold i Danmark, men vi vil gerne give en oplevelse, der er relevant lokalt," siger han til Politiken, som tilføjer, at alle annoncer på tjenesten bliver screenet, ligesom det vil være ansatte danskere, der sammen med algoritmer filtrer indholdet med henblik på at sikre, det vurderes som "passende" på det danske marked.

Youtube og Facebook er bedre til at behandle klager over had 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs