MediaWatch

Facebook vil integrere Messenger, Whatsapp og Instagram

Beskedtjenesterne, der er ejet af Facebook, skal efter planen forbindes, så det bliver muligt at sende beskeder på tværs af platformene.

Foto: Eric Baradat/AFP/Scanpix Ritzau

Verdens største sociale medie, Facebook, planlægger at integrere teknikken bag Messenger, Instagram og Whatsapp ind i et samlet krypteret beskedsystem.

Det vil være den første større integration af Instagram og Whatsapp ind i Facebooks teknik, siden opkøbene af de to, og det sker kort tid efter, at grundlæggerne bag de to tjenester har forladt koncernen.

Målet er at gennemføre integrationen i 2020. Planen er, at de tre forskellige netværk og apps fortsat skal være deres helt egne, men at man skal kunne sende krypterede beskeder på tværs af dem.

Det skriver Financial Times.

Facebook købte Instagram i 2012 og Whatsapp i 2014, men de to har stadig deres egne separate platforme, hvilket topchef Mark Zuckerberg har sat sig i spidsen for at gøre en ende på. Og Zuckerberg ønsker ifølge avisen at indføre end-to-end kryptering, sikring så kun afsender og modtager kan se indholdet, på alle beskedservicer, hvilket i dag kun Whatsapp har.

"Vi arbejder på at gøre vores beskedprodukter end-to-end krypterede og overvejer måder at gøre det lettere at nå familie og venner på tværs af netværk. Som man kan forvente, er der masser af diskussion og debat, når vi begynder en lang proces for at finde ud af detaljerne i, hvordan dette skal virke," siger en talsperson fra Facebook til Financial Times.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs