MediaWatch

Rusland indleder sag mod Facebook og Twitter

De sociale medieselskaber har ikke overholdt myndighedernes deadline for at få fremlagt en plan for, hvordan virksomhederne vil sikre de russiske borgeres data.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Thibault Camus

I december fik Facebook og Twitter 30 dage til at komme op med en plan for, hvordan selskaberne sikrer, at alle data om russiske borgere bliver opbevaret på servere i Rusland. De 30 dage er nu gået uden svar, derfor indleder myndighederne nu sag mod de to sociale medieselskaber. Det skriver Berlingske med reference til Wall Street Journal.

De russiske myndigheder forventer, at Facebook og Twitter bygger egne datacentre i landet eller finder steder at leje sig ind, for at de fremover overholder loven, oplyser den øverste russiske myndighed for media og kommunikation, Roskomnadzor. Ellers kan de to selskaber blive mødt af en bøde, lyder det.

I april 2018 lød det fra Roskomndzor, at hvis ikke Facebook begyndte at overholde den russiske datalovgivning fra 2015, kunne det diskuteres, om det sociale medie bør blokeret i landet, skriver Berlingske.

De amerikanske myndigheder overvejer bøde til Facebook

Facebook og Tyskland vil samarbejde mod valgforstyrrelser 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs