MediaWatch

Globalnyt får ny ansvarshavende redaktør

Globalnyt har skiftet ud i den øverste ledelse og hentet en erfaren udlandsredaktør ind på posten som ny ansv. redaktør.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Tidligere freelancejournalist og forfatter Peter Tygesen er Globalnyts nye ansv. redaktør. Den nye redaktør har allerede indtaget sin plads på kontoret i København. Det skriver mediet på dets hjemmeside.

Peter Tygesen vil arbejde for, at Globalnyt får større gennemslagskraft. Ambitionen er at nå bredere ud, tiltrække flere faste læsere og dermed øge indtjeningen.

"Globalnyt har et stort potentiale i kraft af mange daglige læsere, et godt omdømme, dygtige skribenter og en stor kreds af annoncører. Jeg er overbevist om, at Globalnyt på den baggrund kan få større gennemslagskraft, end vi har i dag. Min opgave er også at sikre en større udbredelse på sociale medier, og det er en spændende udfordring, fordi brugernes vaner og ønsker skifter så hurtigt. De sociale medier kan være et godt udstillingsvindue for vores journalistik, som kan trække læsere og brugere ind til vores kerneprodukter, som er nyhedsbrevet og hjemmesiden," siger Peter Tygesen om sit nye job.

Han afløser tidligere ansv. redaktør Laurits Holdt, der går tilbage til en stilling som mediets redaktionssekretær.

Globalnyt er et hovedsagligt frivilligt drevet medie, der beskæftiger sig med dansk og globalt udviklingssamarbejde samt kultur, økonomi og politik i Afrika, Asien og Latinamerika.

Peter Tygesen, der er født i 1954, startede sin journalistkarriere i 1984. Siden da har han arbejdet med udlandsjournalistik med særligt fokus på Afrika. Han modtog i 2017 Timbuktu-prisen, der gives til en person eller gruppe, der har ydet en særlig indsats for formidling af udviklingsstof.

Foruden sit arbejde som freelancejournalist har Peter Tygesen tidligere arbejdet som Afrikamedarbejder og korrespondent på Weekendavisen, redaktionssekretær for udlandsstof på Radioavisen og udlandsredaktør på dagbladet Information.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs