MediaWatch

20-årig mand tilstår hacking mod politikere og journalister

Den tyske anklagemyndighed oplyser, at en person er anholdt og har tilstået at stå bag hackingen af flere tyske toppolitikere, kunstnere og journalister, der kom frem i sidste uge.

Georg Ungefuk. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Kai Pfaffenbach

En 20-årig mand har tilstået, at han har udført hacking rettet mod en lang række bl.a. politikere og journalister i Tyskland. Det skriver en række medier herunder DR og CNN.

Angrebeme har blandt været rettet mod Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, en lang række politiske partier, kunstnere og journalister fra ARD og ZDF.

Den 20-årige mand har ifølge det tyske forbundspoliti sagt, at han ikke har fået hjælp eller vejledning fra andre til at foretage hackingen.

"Under afhøringen har den anholdte sagt, at han har handlet alene i data-udspioneringen og de uautoriserede datalæk," sagde Georg Ungefuk, føderal anklager, ifølge CNN ved en pressekonference tidligere på dagen.

I alt 1000 personer har fået stjålet personlige oplysninger. Oplysningerne blev efterfølgende offentliggjort via en Twitter-konto.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs