MediaWatch

Keld Reinicke: Besparelser vil sætte skub i DR's streamingvækst

Besparelserne i DR vil slå igennem som et fald i seertallene til flow.tv, men brugen af streamingtjenesten DRTV vil vokse, vurderer selvstændig rådgiver og medejer af Drive Studios, Keld Reinicke.

Niels Christensen/Polfoto/Arkiv
Foto: Niels Christensen/Polfoto/Arkiv

De store besparelser og omlægninger i DR vil næsten naturligt skubbe seerne mere over på DR's digitale platforme og øge brugen af streamingtjenesten DRTV. Det vurderer selvstændig rådgiver og tidligere programchef på TV 2 Keld Reinicke over for Euroman, som har bedt ham tegne tendenserne op på streamingmarkedet anno 2019.

"Hvad streaming angår, tror jeg faktisk, DR vil opleve en markant vækst. Det tror jeg, fordi mange af dem, der har droppet DR tidligere, kommer tilbage igen. Besparelserne kommer primært til at ramme statistikkerne for flow-tv, for der kommer flere genudsendelser. Væksten vil ramme DR’s onlineformater, fordi programmerne i højere grad vil være online, være tilgængelige længere tid og så videre. På flow-tv kommer konkurrenterne på den lange bane nok til at profitere ret voldsomt på besparelserne. Men det kommer også an på DR’s programplanlægning," siger Keld Reinicke, der også er medarbjeder og bestyrelsesformand for produktiosselskabet Drive Studios, til Euroman.

DR har selv udpeget DRTV til et centrum for den kommende strategi i forbindelse med nedskæringen af DR's budget med 25 pct. over de næste fem år. Om et år lukker DR flow-tv kanalerne DR3, DRK og DR Ultra. Indholdet flytter i høj grad over på streamingtjenesten DRTV, der ifølge mediedirektør Henriette Marienlund sammen med DR1 skal være fremtidens hovedindgang til DR.

DRTV bliver i samme forbindelse relanceret i år.

"Det bliver en opgraderet version af DRTV med personalisering og en masse andre features, som jeg kan fortælle mere om senere. Men det bliver et bedre og mere brugervenligt DRTV," sagde Henriette Marienlund i november til MediaWatch.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere