MediaWatch

Hackere har spredt data om tyske politikere og journalister

Talskvinde: Der er ikke offentliggjort følsomme oplysninger, som kan skade Merkel eller kanslerministeriet.

Foto: Geert Vanden Winjgaert/AP/Polfoto/Arkiv

Hackere har offentliggjort følsomme informationer om hundredvis af tyske politikere og journalister, rapporterer tyske medier. 

Ifølge tv-kanalen ARD er der lagt mailadresser, private breve og kopier af id-kort ud på Twitter. Det er uklart, hvem der står bag, og motivet er også ukendt.

Den regionale avis Rheinische Post skriver, at både forbundskansler Angela Merkel og forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier er blandt ofrene for angrebet. 

Kilder i Tysklands føderale efterretningstjeneste, BSI, siger til avisen Bild, at den tyske forbundsregerings datanetværk ikke er blevet ramt.

En talskvinde for forbundsregeringen i Berlin siger, at der ikke er offentliggjort følsomme oplysninger, som kan skade Merkel eller kanslerministeriet.

Men alle større politiske partier er berørt - bortset fra Alternative für Deutschland (AfD) på højrefløjen. En talsmand for det tyske forsvar siger, at de væbnede styrker ikke er berørt af angrebet.

BSI har indkaldt til et møde, hvor de forskellige regeringsorganers reaktioner på angrebene skal koordineres.

Også flere journalister og kulturpersonligheder har fået deres personlige data lækket på nettet af hackere over den seneste tid, skriver DR.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs