MediaWatch

Ekstra Bladet beklager at have efterlyst billeder fra togulykke

Det er mediernes opgave at dokumentere virkeligheden, men det var en fejl at efterlyse billeder fra togulykken onsdag, siger Ekstra Bladets chefredaktør.

Ritzau Scanpix/Michael Bager
Togulykken fandt sted på Storebæltsbroen onsdag morgen. Foto: Ritzau Scanpix/Michael Bager

Det var en fejl af Ekstra Bladet at efterlyse billeder fra togulykken på Storebæltsbroen onsdag, som kostede otte mennesker livet. Det siger mediets chefredaktør Karen Bro til Politiken.

Karen Bro understreger, at det er mediernes opgave at dække virkeligheden, også når den er meget grum. Og derfor mener hun også, at det er relevant at vise billeder fra ulykken – under hensyn til ulykkens ofre og deres pårørerende. Men opfordringen fra avisen til at sende billeder var alligevel et fejltrin.

"Vi lavede dog en stor fejl onsdag formiddag, hvor vi kom til at efterlyse billeder fra ulykken. Men det skal vi ikke gøre, og det var en fejl, som heldigvis blev rettet. Men jeg er ked af, at vi gjorde det, og jeg beklager det," siger Karen Bro til Politiken.

Politiken har også bedt Aske Kammer, lektor på IT-Universitetet, og Anne Mette Svane, chefredaktør på Politiken om at give deres besyv med om mediernes brug af billeder fra en ulykke som dén, der fandt sted onsdag morgen.

Forsker bakker mediers billeddækning af togulykke op

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere