MediaWatch

Forsker bakker mediers billeddækning af togulykke op

Selvom politiet har opfordret til ikke at dele billeder og video fra det tog, der onsdag morgen forulykkede på Storebæltsbroen, har mange medier vist billeder af ødelæggelserne. Men det er forsvarligt og vigtigt for forståelsen, mener forsker.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Mediernes billeddækning af onsdagens tragiske togulykke på Storebæltsbroen er vigtig for formidlingen og forståelsen af, hvad der er sket. Det mener lektor på ITU og forfatter til bogen "Digital journalistik", Aske Kammer, som fagbladet Journalisten har interviewet om dækningen.

"Der er forskning fra eksempelvis 9/11, der viser, at det i dækningen af ulykker er vigtigt, at medierne formidler omfanget af skaderne - blandt andet ved billeder. Dermed ikke sagt, at man skal vise billeder af døde og tilskadekomne. Men i det her tilfælde med det smadrede togsæt kan det give mediebrugerne en bedre forståelse af, hvad der er sket," siger Aske Kammer til Journalisten.

Fyns Politi opfordrede i et tweet i formiddags til ikke at dele billeder og video fra det forulykkede tog, men mange netmedier har bragt billeder af de skadede togvogne og knuste kupéruder med den begrundelse, at det er nødvendigt for at forstå ulykkens omfang.

Den redaktionelle begrundelse holder altså vand ifølge Aske Kammer, der samtidig pointerer, at medierne har holdt balancen og undgået "sensationsjageri" og bl.a. kun vist billeder af materielle skader og ikke af tilskadekomne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs