MediaWatch

Thomson Reuters vil skære mere end 3000 job

Mere end hver tiende stilling forsvinder i forbindelse med en toårig nedskæringsrunde hos den internationale medievirksomhed Thomson Reuters.

Over de næste to år vil canadiske Thomson Reuters, der bl.a. driver det internationale nyhedsbureau Reuters, skære en betydelig del af omkostningerne. Det skriver Financial Times.

Planerne blev præsenteret på en investordag tirsdag og kommer til at betyde nedlæggelse af 12 pct. af stillingerne i mediehuset, svarende til 3200, frem mod 2020. Reuters vil samtidig nedbringe antallet af kontorer med 30 pct.

Ifølge ledelsen vil stillingsnedlæggelserne ramme bredt i mediehuset, der beskæftiger mere end 2000 journalister. Nyhedsproduktionen udgør dog mindre end 10 pct. af selskabets omsætning.

Tiltaget kommer, efter selskabet i januar frasolgte en del af forretningen, Financial & Risk, der leverer data og nyheder til og om det finansielle marked. Køber var kapitalfonden Blackstone, og prisen var 17 mia. dollars, ca. 111 mia. kr. Forretningen udgjorde mere end halvdelen af Reuters omsætning.

Efter handlen med Blackstone har Thomson Reuters' ledelse udmeldt en offensiv på udviklingen af services målrettet virksomheder inden for jura, skat og revision. Forretningsområdet udgør i dag 80 pct. af omsætningen efter frasalget af Financial & Risk og skal efter planen tilføres en investering på 2 mia. dollars.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs