MediaWatch

Linkedin brød lovgivning for at annoncere på Facebook

Linkedin fik adgang til 18 mio. emailadresser på ikke-brugere. De blev brugt til at lave målrettede annoncer på Facebook til brugere, der endnu ikke brugte Linkedin – et brud på databeskyttelsesreglerne.

Foto: /Ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Platformen Linkedin har brudt databeskyttelsesloven ved at have brugt 18 mio. emailadresser til at lokke nye brugere til tjenesten ved brug af målrettet annoncering på det sociale medie Facebook. Det skriver Finans med henvisning til flere internationale medier, heriblandt Techcrunch.

Det fremgår af en rapport fra det irske organ Data Protection Commissioner, der håndhæver EU-regler for persondatabeskyttelse i Irland – som indtil persondataforordningen, GDPR, trådte i kraft i maj var landet, hvor Linkedin opmagasinerede sine data om brugerne.

Det var en ikke-bruger, der klagede til det irske organ over, at Linkedin havde brugt hans private email til at lave målrettet annoncering på Facebook. Myndigheden besluttede at granske sagen nærmere og har siden afdækket, at Linkedin havde fået adgang til 18 mio. emailadresser på ikke-brugere. Selskabet har siden indrømmet, at resultatet af undersøgelsen er korrekt, men det oplyses ikke, hvordan man har fået fingrene i de 18 mio. emailadresser.

"Desværre blev de procedurer, som vi har etableret, ikke fulgt, og det er vi kede af. Vi har gjort det nødvendige og forbedret måden, vi arbejder på for at sikre, at dette ikke sker igen. Under revisionen identificerede vi yderligere et område, hvor vi kunne forbedre databeskyttelse for ikke-brugere, og vi har frivilligt ændret praksis på grund af dette," har Denis Kelleher, Head of Privacy hos Linkedin, udtalt, skriver Finans.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs