MediaWatch

Facebook donerer 38 millioner til lokalaviser i Storbritannien

Det sociale medie lægger et millionbeløb i branchen, for at der kan blive oprettet 80 stillinger på lokalaviser i Storbritannien.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew/Arkiv

Over de kommende to år skal en donation fra Facebook på 4,5 mio. pund, svarende til 37,72 mio. kr., finansiere 80 stillinger på lokalaviser i Storbritannien. Det skriver The Guardian.

Donationen kommer på et tidspunkt, hvor Facebook gennem længere tid har fået hård kritik fra mediebranchen for at suge især annoncekroner ud af avismarkedet og koste stillingsnedlæggelser i nyhedsindustrien. Donationen skal ifølge The Guardian bruges til at dække en del af omkostningerne til såkaldte trainee-journalister på nyhedsredaktioner overalt i Storbritannien, hvilket skal understøtte nyhedsdækningen i byer, hvor lokalaviserne og -journalisterne ellers har måttet lukke.

Konkret gives donationen til the National Council for the Training of Journalists (NCTJ), der er en velgørenhedsfond fra 1951, som står for at uddele pengene i samarbejde med de lokale medier.

"Min oplevelse er, at Facebook er oprigtig i sit håb om, at dette vil kunne føre til udviklingen af mere relevant, aktuelt nyhedsindhold," udtaler Joanne Butcher, direktør for NCTJ, til The Guardian.

Hvordan ansættelserne med støtte fra fonden konkret vil blive fordelt i landet, er ikke oplyst endnu. Nyansættelserne vil blive indledt i januar, hvor fem af de største regionale avisudgivere vil blive inviteret til at søge støtte, hvilket tæller Reach, Newsquest, Midlands News Association, Archant og JPI Media, der er den nye ejer af Johnston Press.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs