MediaWatch

Spilbranchen er skuffet over ny filmaftale

Filmaftalen, som der blev givet hånd på mellem de politiske partier torsdag, byder på status quo for støtten til computerspil. Men det er uambitiøst, mener flere i branchen.

Et af de danske computerspil, der har fået international anerkendelse er spillet Limbo fra firmaet Playdead | Foto: /ritzau/AP/Playdead

Mens organisationerne i filmbranchen generelt har rost filmaftalen, der blev indgået torsdag mellem alle politiske partier, er der mere skepsis i spilbranchen, skriver dr.dk.

"Det er et af de vigtigste kulturmedier, vi har i dag. Og så er det utroligt, at man ikke lægger mere vægt på, at der skal være gode, danske tilbud imellem," siger Jesper Krogh Kristiansen, community manager i organisationen Interactive Denmark, der har fokus på forretningsudvikling i den digitale underholdningsindustri.

Filmaftalen afsætter 10 mio. kr. årligt til at støtte udviklingen af computerspil. Det er samme niveau som tidligere og er et problem ifølge Simon Løvind, der arbejder med området i Det Danske Filminstitut. Han mener også, at det svækker muligheden for at få flere computerspil, der afspejler dansk kultur.

Filmaftalen flugter med regeringens udspil på området, som i sidste uge fik kritik fra flere danske spiludviklere for at underprioritere området.

"Det (regeringens udspil, red.), mener vi, er uambitiøst, og vi efterlyser en vision for dansk spilproduktion. Vi synes, man skal fordoble indsatsen fra DFI's side og sige 20 mio. kr. i stedet for 10 mio. kr. Det vil give flere spil på dansk (DFI har krav om, at spillet laves i dansk version), en større kultureksport og støtte det spirende talent," lød et i et debatindlæg fra Kristian Bang Nørgaard, direktør for Funday Factory, Søren Lundgaard, direktør for Ghost Ship Games, Astrid Refstrup, direktør for Triple Topping Games, samt Steffen Kappelgaard, direktør for Betadwarf på Altinget.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs