MediaWatch

Politikere advarer mod dansk enegang på digital skat

Danmark skal ikke følge i Storbritanniens fodspor og på egen hånd indføre en skat på techselskaber såsom Google og Facebook, mener bl.a. næstformanden i den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet.

Foto: Ritzau Scanpix/AP Photo/Matt Rourke

Storbritannien har kurs mod at indføre en særskat på digitale selskaber såsom Google og Facebook fra 2020. Men Danmark skal ikke gå i samme retning og indføre en lignende ordning på egen hånd, lyder det fra både Socialdemokratiet og Venstre over for Berlingske.

I stedet skal spørgsmålet adresseres på EU-niveau, mener Jeppe Kofod, næstformand i den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet.

"Jeg forstår godt, at Storbritannien lægger skat på de digitale giganter, som betaler meget lidt eller stort set intet i skat i Europa og dermed udsætter andre virksomheder for unfair konkurrence og undergraver den skattebase, der opretholder velfærdssamfundet. Men 28 forskellige, nationale løsninger vil være en skandale, der blot åbner for nye skattehuller og en uensrettet konkurrence. Så selv om modellen ikke er perfekt, er det bedre at få en samlet EU-ordning i stedet for et kludetæppe af nationale beskatninger. Derfor er det grotesk, at den danske regering sidder på hænderne og er fodslæbende, men nu vokser presset med den britiske udmelding," siger Jeppe Kofod til Berlingske.

Den britiske løsning, som blev præsenteret tidligere på ugen, vil være rettet mod selskaber med en årlig omsætning på over 500 mio. pund, svarende til omkring 4,2 mia. kr. De skal betale 2 pct. af den britiske omsætning i skat ifølge forslaget.

Storbritannien gør klar til at indføre digital skat

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere