MediaWatch

Britisk vagthund har givet Facebook bøde på 4,2 mio. kr.

Skandalen om læk af Facebooks brugerdata til firmaet Cambridge Analytica resulterer i en bøde på en halv mio. pund i Storbritannien.

Ritzau Scanpix/AFP/Daniel Leal-Olivas
Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Daniel Leal-Olivas

Den britiske myndighed Infomation Commissioner’s Office har udstukket en bøde til Facebook i kølvandet på sagen om Cambridge Analytica, skriver Finans, der citerer CNN.

Bøden er på en halv mio. pund eller 4,2 mio. kr., der er det maksimale. Den begrundes med, at Facebook svigtede brugernes datasikkerhed og var for længe om at få lukket for lækket af brugerdata fra de op mod 87 mio. Facebook-brugere.

"Selvom vi respektfuldt er uenige i dele af deres konklusioner, har vi før sagt, at vi skulle have gjort mere for at undersøge nogle af påstandene omkring Cambridge Analytica og skredet til handling i 2015," skriver Facebook i en kommentar til bøden.

Bøden sætter næppe nogen økonomiske tal over styr hos Facebook, men ville kunne have været en større mavepuster, hvis den var blevet givet under EU's nye regler om sikring af brugerdata, GDPR-direktivet, vurderer myndigheden.

Ifølge advokaten Jonathan Compton, der har speciale i datasikkerged og er partner i advokatselskabet DMH Stallard, kunne bøden være blevet over en mia. dollars under GDPR-reglerne.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere