MediaWatch

Netavisen Pios chefredaktør bliver på posten indtil valget udskrives

Selvom chefredaktør for Netavisen Pio har meldt sig som kandidat til Folketinget for Socialdemokratiet, får det ikke betydning for hans rolle som chefredaktør, før valget udskrives, oplyser mediets formand.

Jens Jonatan Steen. | Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Om alt går efter planen, stiller Jens Jonatan Steen, chefredaktør for Netavisen Pio, op til Folketinget for Socialdemokratiet i Fredericia, men den nye politiske kasket får ikke umiddelbart konsekvenser for Jens Jonathan Steens rolle som chefredaktør.

Sådan lyder det fra formand for Netavisen Pio, Peter Strauss Jørgensen, der er partner i kommunikationsbureauet Borgen Communications & Public Affairs, i en skriftlig kommentar.

"Det er en ny situation for bestyrelsen, som vi har diskuteret. Her er der enighed om, at vi ikke vil afholde nogen fra at søge et politisk embede, og at han derfor kan forsætte som chefredaktør på Netavisen Pio," skriver Peter Strauss Jørgensen.

"Vi har indskærpet over for Jens Jonatan, at vores forventning er, at det ikke får indflydelse på hans job som chefredaktør, herunder netavisens redaktionelle linje, og det har vi fuld tillid til."

Ifølge meddelelsen ændrer det sig, når der udskrives folketingsvalg. Her er aftalen, at Jens Jonatan Steen tager orlov fra posten som chefredaktør.

Chefredaktør: Linje ligger fuldstændig fast

På spørgsmålet om, hvordan folketingskandidaturet er foreneligt med at være chefredaktør for det, der vil være et uafhængigt medie, svarer Jens Jonathan Steen i et mailsvar til MediaWatch:

"Den redaktionelle linje på Netavisen Pio ligger fuldstændig fast, og den bliver der ikke rykket et komma ved. Netavisen har en uafhængig redaktion, som har 100 pct. selvbestemmelse over, hvad der bliver trykt. Ingen partier eller organisationer bestemmer vores indhold. Så længe redaktion og bestyrelse har tillid til, at jeg kan varetage mit job tilfredsstillende og opretholde vores uafhængighed, så vil jeg gøre det," skriver han.

Før kandidaturet er en realitet, skal Jens Jonatan Steen vælges af Socialdemokratiet i Fredericia på en generalforsamling. Den bliver afholdt 3. november.

Netavisen Pio har tidligere på året fået kritik for at have for tætte forbindelser til netop Socialdemokratiet og til fagbevægelsen og blev af Venstre bl.a. kaldt "en forlænget arm for Socialdemokratiet".

Intern mail fra S-politiker sender Netavisen Pio i modvind

Venstre vil granske Netavisen Pios mediestøtte

Henrik Sass: Netavis skulle være partiets talerør

Uafhængig netavis har fået støtte fra fagbevægelsen

Netavis sad med ved partimøder 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs