MediaWatch

Twitter lægger iransk og russisk misinformation frem

Omkring 10 millioner opslag fra iranske og russiske konti har ifølge Twitter forsøgt at sprede misinformation.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Rourke

Det sociale medie Twitter har onsdag lagt et overblik frem over alle de konti og opslag, som siden 2016 er blevet fjernet, fordi det har forsøgt at sprede misinformation.

Det oplyser Twitters ledelse i sin blog.

Overblikket skal gøre det nemmere for forskere og andre at danne sig et overblik over, hvilke kampagner og indsatser der gøres for at sprede misinformation på et socialt medie som Twitter.

"Vi har tidligere fremlagt disse aktiviteter, men nu frigiver vi mærkbart mere information om dem for at støtte uafhængig akademisk forskning og undersøgelser," står der i bloggen.

Særligt fremhæver Twitter russiske og iranske forsøg på at sprede misinformation. En organisation ved navn Internet Research Agency (IRA) baseret i Sankt Petersborg står angiveligt bag en lang række af opslagene.

"Disse datasæt indeholder 3941 konti med forbindelse til IRA, med base i Rusland, og 770 andre konti, potentielt fra Iran," står der i bloggen.

"De står for mere end 10 millioner tweets (opslag på Twitter, red.) og mere end to millioner billeder, GIFs, videoer og Periscope-udsendelser."

"Det inkluderer den tidligste aktivitet fra disse kampagner tilbage fra 2009"

Twitter lukker flere end 1500 konti forud for valg i USA

EU vil bekæmpe fake news sammen med techgiganter før valg 

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs