MediaWatch

Google-topchef bekræfter søgeprojekt tilpasset kinesisk censur

Under en høring i Senatet i USA bekræftede Googles chef for privatliv, at tjenesten arbejder på et projekt under kodenavnet "Dragonfly" med henblik på specialudviklede søgeværktøjer.

Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

En ledende Google-medarbejder har for første gang bekræftet koncernens ”Project Dragonfly”, der skal udvikle nye søgeværktøjer tilpasset den kinesiske regerings censurkrav.

Det skriver Financial Times.

Under en høring i Senatet onsdag bekræftede Keith Enright, Googles chef for privatliv, at projektet, der går under kodenavnet "Dragonfly", eksisterer, men at Google "ikke er tæt på at lancere et søgeredskab i Kina".

Siden nyhedsmediet The Intercept i sidste måned løftede sløret for Googles planer om at relancere en søgemaskine i Kina, har selskabet mødt bekymringer - både fra internt og eksternt hold - for krænkelser af privatlivet. Blandt andet har hundredvis af ansatte hos moderselskabet, Alphabet, protesteret over risikoen for, at Google vil give de kinesiske myndigheder adgang til personlige data.

Ifølge Keith Enright vil en eventuel relancering i Kina overholde selskabets "værdier for privatliv og databeskyttelse".

Google var fra 2006-2010 tilgængelig i en censureret version i Kina. Det er endnu ikke sikkert, at de kinesiske myndigheder vil give søgegiganten tilladelse til at lancere et nyt søgeværktøj.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere