MediaWatch

"Det er næsten uforståeligt, at en industri, som er så presset, løber mod sine konkurrenter og håber, de redder den"

Interview: Medierne har gjort sig afhængige af techgiganter som Facebook og Google, som æder deres frokost samt udvander kvalitetsjournalistik og de demokratiske processer. Både myndigheder og borgere bør gribe ind, mener amerikansk journalist og forfatter.

Franklin Foer er amerikansk journalist og forfatter til den bogen "Verden fra forstanden - den eksistentielle trussel fra techgiganterne", der netop er udgivet på dansk. | Foto: Evy Mages/PR

De publicistiske mediers dans med Facebook og Google har gennem årene skabt et usundt afhængighedsforhold med medierne som taberne, der har afgivet mere og mere magt over deres forretning.

Det har samtidig ført til en udvanding af kvalitetsjournalistikken med clickbait-artikler og kopieret indhold, som presser både medier og demokratiske kerneværdier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs