MediaWatch

En sjettedel af unge bruger sociale medier til nyheder

Unge bruger timevis på sociale medier. De bruges dog mest til at holde kontakt med vennerne og til underholdning, viser undersøgelse.

Foto: Ritzau/Marius Nyheim

De forstyrrer undervisningen, og mange unge oplever stress. Men sociale medier er også en måde, hvorpå unge holder kontakt med deres venner – og i mindre omfang får adgang til nyheder og diskuterer interesser og politik. Det viser en omfattende undersøgelse fra Undervisningsministeriet, der kortlægger området.

Undersøgelsen "Styrkelse af dataetik og it-sikkerhed på undervisningsområdet" bygger på spørgeskemaundersøgelser blandt 4488 børn og unge fordelt på 14 grundskoler, tre forberedende tilbud, seks ungdomsuddannelser og uden for uddannelse. Derudover har 1791 forældre og 161 lærere deltaget.

Undersøgelsen viser, at sociale medier er en integreret del af børn og unges hverdag og en vigtig del af deres kommunikation med vennerne.

Venner og underholdning frem for nyheder

Mere end halvdelen af de adspurgte børn og unge bruger kun de sociale medier til at holde kontakt med vennerne og til underholdning.

Og kun omkring en sjettedel benytter også sociale medier til at dele oplæg, læse nyheder, diskutere interesser og politik.

Det er især piger, der bruger tid på sociale medier, mens drenge bruge mere tid på spil og underholdning.

Det er aldersgruppen 15-19 år, der bruger sociale medier mest. Blandt drengene i denne gruppe svarer 66 pct., at de bruger mere end to timer dagligt. For pigerne er det 78 pct. Mange bruger mere end fire timer, viser undersøgelsen.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs