MediaWatch

USA forsøger at tvinge Facebook til at fjerne kryptering

Anonyme kilder oplyser til Reuters, at de amerikanske myndigheder i en hemmelig retssag kræver, at Facebook slækker på krypteringen af beskederne i Messenger, så myndighederne kan lytte og læse med.

Foto: ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Regeringen i USA har anlagt sag mod Facebook i et forsøg på at tvinge medieselskabet til at fjerne krypteringen af beskeder i Messenger, som lige nu forhindrer udefrakommende i at læse over skulderen på brugere. Det skriver Berlingske med reference til nyhedsbureauet Reuters.

Tre anonyme kilder har over for nyhedsbureauet bekræftet, at det amerikanske justitsministerium fører en hemmelig retssag mod Facebook ved en føderal domstol i Californien. Myndighederne ønsker således af rettens vej at få Facebook til at slække på kodningerne af brugeres beskeder og opkald, så politiet og efterretningstjenester kan få adgang til kommunikation via beskedsappen, skriver Berlingske.

Det er en konsekvens af, at selskabet har afvist af udføre en tidligere udstedt overvågningsordre. Sagen bliver ført som en del af en undersøgelse af banden MS-13, der opererer i Californien, og hvor myndighederne ønsker at aflytte en bestemt person.

Det sociale medieselskab har imidlertid argumenteret, at på grund af krypteringens opbygning, vil det kræve, at Facebook ændrer den grundlæggende kodning i Messenger og dermed fjerner krypteringen, hvis overvågningskravet skal efterleves.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs