MediaWatch

Login til streamingtjenester er blevet en handelsvare på nettet

Flere hjemmesider tilbyder brugerne at købe sig billig adgang til bl.a. Netflix og Spotify med et login, der ikke er ens eget. Politiet advarer imidlertid om, at det kan være ulovligt.

Foto: Ritazu Scanpix/Reuters/Mike Blake

For et betydeligt lavere beløb end den almindelige abonnementspris på streamingtjenester som Netflix, kan brugere købe sig adgang til film og tv-serier på lyssky hjemmesider, der handler med logins. Det skriver DR.

For et engangsbeløb til en værdi af det, der svarer til 38 kr., kan man eksempelvis få adgang til Netflix i ét år. Handlen foregår via Paypal eller i bitcoins, hvorefter køberen modtager et login med en anden persons mail og password ifølge DR's oplysninger, der stammer fra en ung mand, der har købt sig adgang til bl.a. Spotify, Viaplay og Netflix på denne måde.

Hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der har ansvaret for efterforskning af sager om tyveri af denne art, har man ikke tidligere kendt til konkrete sager om køb og salg af logins. Politiet advarer dog mod at købe de billige logins, da man vurderer, at det er ulovligt. For Netflix er det dog ikke en ny ting, at der foregår handel med adgang til streamingtjenesten.

"Vi sørger for at deaktivere kontoer, som efter vores vurdering er blevet misbrugt, ligesom vi advarer vores kunder og beder dem om at skifte deres kodeord," lyder det i en udtalelse fra Netflix til DR.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs