MediaWatch

Altinget giver nyt medie til unge tre år til breakeven

Forretningsmodellen er ikke endeligt på plads for Altingets nye ungdomsmedie. Chefredaktør giver det tre år til at finde en model, der får økonomien til at løbe rundt.

Jakob Nielsen, ansv. chefredaktør, Altinget. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen/PR/Altinget

Altingets nye medie henvendt til den yngre målgruppe, Spektrum, skal løbe rundt inden for tre år. Det siger Altingets ansv. chefredaktør, Jakob Nielsen, til Journalisten.

Det er imidlertid uvist, hvordan det nye medie, der er gået i luften for nylig, skal tjene sine penge. Altinget har således ikke lagt sig endeligt fast på en forretningsmodel blandt andet med henvisning til erfaringerne fra JP/Politikens Hus' ungemedie Format, der i april blev lukket efter otte måneders levetid.

"Vi er heldige, at vi har tre år. For det første år er vores mål simpelthen at komme godt i gang, og det vil sige, at vi har fokus på indholdet og på at inddrage brugerne. Derefter kan vi fokusere på at nå ud til flere. Vi har lovet hinanden ikke at se os blinde på kliktal. Man kan se på Format, hvor galt det går, hvis man fra starten lægger sig fast på, at det kun går godt, hvis man når et eller andet antal klik om dagen," siger Jakob Nielsen til Journalisten.

Blandt de indtægtskilder, som Altinget overvejer at basere Spektrum på, er samarbejder med skole og gymnasier, events og annoncer, siger chefredaktøren til Journalisten.

Spektrum har fået fødselshjælp fra Innovationspuljen, der er en del af mediestøtten. Altinget blev sidste år bevilget 2,9 mio. kr. til ungemediet fra puljen. Redaktionen består af to journalister, ligesom mediet har en grafisk designer og en videoklipper tilknyttet.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs