MediaWatch

Store mediekoncerner investerer 1 milliard dollar i ny startup

Startup-selskabet NewTV, som tidligere Dreamworks-topchef står bag, vil producere korte film- og underholdningsformater til smartphones. Startup'en har samlet modtaget 1 mia. dollar i funding fra bl.a. Disney, Fox og Sony.

Foto: ritzau/Scanpix/Richard Shotwell

Jeffrey Katzenberg, som tidligere har været adm. direktør i Dreamworks, står bag et nyligt etableret medieselskab med titlen NewTV, som skal producere korte underholdningsformater til folks smartphones. Det skriver Variety ifølge Politiken.

WndrCo, som er Jeffrey Katzenbergs holdingselskab bag NewTV, har i en seed-funding-runde sikret 1 mia. dollar, svarende til 6,5 mia. kr., til sit nye medieprojekt, skriver Variety. Pengene kommer bl.a. fra store mediekoncerner som Disney, 21st Century Fox, Sony Pictures Entertainment, AT&T's Warner Media, Lionsgate, MGM, ITV, NBCUniversal og Entertainment One.

Men også store tech-virksomheder har smidt penge i det nye foretagende. Det gælder bl.a. kinesiske Alibaba Group, mens investorerne også omfatter finanskoncerner som Goldman Sachs og JPMorgan Chase, skriver Variety.

Ifølge Jeffrey Katzenberg er der store muligheder for at servicere de mange milliarder af smartphone-indehavere i verden, som i stigende grad ser underholdning på deres telefoner.

"Vi anser ikke dette for at være i konkurrence med Hulu eller HBO eller Netflix eller tv-stationer. Det er en helt anderledes brugscase," siger han ifølge Variety.

NewTV forventer at lancere i slutningen af 2019, og tjenesten vil have to abonnementsløsninger: én reklamefri version og en "reklame-let" version, lyder det til branchemediet. I spidsen som adm. direktør for det nye medieselskab står Meg Witman, som Jeffrey Katzenberg har hapset fra Hewlett Packard Enterprise, hvor hun var adm. direktør indtil 1. februar i år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere