MediaWatch

Berlingske har anmeldt svindelnummer

I en artikel, som omhandler bitcoin-investeringsfirmaet Bitcoin-koden, ligner det, at Berlingske Business er afsenderen. Der er dog tale om et svindelnummer, som Berlingske nu har politianmeldt.

Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

På en falsk hjemmeside, der udgiver sig for at være Berlingske Business, skrives rosende ord om selskabet Bitcoin-koden, der angiveligt er en platform, hvis handler med kryptovalutaer kan give investorerer aldeles gode afkast. Det har fået Berlingske til politianmelde sitet, skriver Tjekdet, som Mandag Morgen står bag.

"Vi er opmærksomme på problemet og har teknikere i gang med at finde ud af, hvad der er sket. Vi har også politianmeldt det," siger erhvervsredaktør på Berlingske, Peter Suppli Benson, til Tjekdet.

Avisen er ifølge mediet endnu ikke kommet til bunds i sagen, men har selv sporet virksomheden Bitcoin-koden til Cayman Islands. Det står ikke klart, om virksomheden blot har lavet en vellignende kopi af Berlingskes site, eller om det også er lykkedes den at trænge ind på Berlingskes hjemmeside.

Også programmet "Løvens Hule" tages til gidsel på det falske site, hvor der bl.a. står, at alle "løverne" var meget imponerede over, hvor nemt det var at tjene penge via Bitcoin-koden, skriver Tjekdet.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs