MediaWatch

Venstre vil granske Netavisen Pios mediestøtte

Netavisen Pio modtager økonomiske midler fra en række LO-organisationer, og dermed kan mediet ikke være uafhægigt og bør blive frataget statslig mediestøtte. Det mener Venstres politiske ordfører, der nu vil lade jurister i Kulturministeriet undersøge sagen.

Venstres politiske ordfører Britt Bager vil have undersøgt mediestøtten til Netavisen Pio. | Foto: PR/Venstre

Debatten om Netavisen Pios tætte bånd til Socialdemokratiet og en stribe LO-organisationer fortsætter. Nu går regeringspartiet Venstre ind i sagen.

Det skriver Berlingske.

Udmeldingen fra partiet kommer i kølvandet på oplysninger om, at LO-forbund som Dansk Metal, Fødevareforbundet NNF, HK Danmark og paraplyorganisationen LO støtter Netavisen Pio med økonomiske midler.

Dermed bliver der sået tvivl om mediets uafhængighed, som Netavisen Pio bruger som argument i sin ansøgning om statslig mediestøtte. I 2017 modtog Netavisen Pio 363.467 kr., og i år står mediet foreløbigt til at modtage 413.909 kr.

Det er dette mulige skisma, som Venstre nu vil undersøge. Der fortæller partiets politiske ordfører Britt Bager til Berlingske:

"For at man kan modtage mediestøtte, skal mediet være uafhængigt. Og er mediet ikke uafhængigt, så er midlerne givet på et falsk grundlag. På baggrund af de oplysninger, der nu er kommet frem, vil jeg tage kontakt til juristerne i Kulturministeriet for at undersøge, om Pio bør tilbagebetale mediestøtten. Vi skal ikke finde os i, at offentlige midler bliver misbrugt på den måde. Det er et demokratisk problem," siger hun.

Netavisen Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen fastholder i en mail, at mediet har "redaktionel frihed, der sikrer vores uafhængighed."

Uafhængig netavis har fået støtte fra fagbevægelsen

Henrik Sass: Netavis skulle være partiets talerør

S-politiker blander sig i debatten om uafhængig netavis

Corydon: Netavisen Pio roder med identiten

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs