MediaWatch

Facebook undskylder efter afsløringer om stødende indhold

Instruktører, der har til opgave at fjerne stødende indhold fra Facebook, lader med åbne øjne stødende opslag blive liggende på platformen. Det beklager Facebook.

Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

Et dokumentarprogram på Channel 4 i Storbritannien har dokumenteret, at CPL, der er blandt de selskaber, der overvåger og fjerner stødende indhold fra Facebook, tillader indhold at forblive på Facebook, selvom det strider mod platformens egne regler. Den praksis undskylder Facebook nu for, skriver Financial Times.

I Channel 4's dokumentarprogram får en undercoverjournalist arbejde hos CPL. Programmet viser blandt andet, at et opslag på Facebook, hvor en voksen slår et barn ganske vist bliver markeret som "foruroligende", men får lov til at blive liggende på Facebook. Et opslag med en tegning, der viser en kvinde drukne en pige, skulle ignoreres, instruerede en instruktør fra CPL.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs