MediaWatch

Sparekrav forsinker avis-digitalisering på Det Kgl. Bibliotek

Sparekrav betyder, at det vil tage flere hundrede år at færdiggøre digitaliseringen af gamle aviser og gøre det muligt at søge i dem på nettet, siger direktør for Det Kgl Bibliotek.

Det Kgl. Bibliotek bremser digitaliseringen af aviser og andre dokumenter fra historien på grund af regeringens krav fra 2016 om, at der skal spares 2 pct. årligt. Det skriver Politiken mandag.

En stor del af de danske aviser er blevet digitaliseret, men ifølge bibliotekets direktør, Svend Larsen, mangler der stadig 22 millioner avissider.

"De gamle aviser bliver brugt af både forskere og almindelige mennesker, men vi har været tvunget til næsten at stoppe digitaliseringen af dem. Med den kapacitet, vi har råd til i dag, vil det tage knap 300 år at digitalisere resten," siger Svend Larsen til Politiken.

Ved årsskiftet vil nationalbiblioteket have skåret hver 10. stilling – 85 ud af 805 – siden kravet om at sænke udgifterne med 2 pct. årligt blev en realitet, skriver avisen.

Ifølge Svend Larsen vil besparelserne også begrænse indkøbet af bøger og tidsskrifter, som biblioteket i dag stiller til rådighed for offentligheden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs