MediaWatch

Efterforskning af rettighedskriminalitet samles hos Bagmandspolitiet

Efter forsøgsordning får Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK) fremover ansvaret for opklaringen af sager om bl.a. pirat-tv.

ritzau/Morten Flarup
Foto: Ritzau Scanpix/Morten Flarup

Indsatsen mod rettighedskriminalitet såsom pirat-tv koncentreres fremover hos Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØLK) også kendt som Bagmandspolitiet. Det skriver myndigheden i en pressemeddelelse.

Baggrund for beslutningen er positive erfaringer fra en forsøgsordning, der siden november 2017 har samlet efterforskning og behandling af sager om rettighedsforbrydelser hos Bagmandspolitiet.

"Når vi samler alle sager et sted, betyder det, at vi kan sikre en styrket og koordineret indsats over for denne kriminalitetsform, hvor vi ser en stigning," siger Michael Lichtenstein, der er fungerende vicepolitiinspektør i gruppen, der efterforsker overtrædelser af IPR (Intellectual Property Rights) hos SØIK.

Beslutningen betyder, at landets 12 politikredse skal give en anmeldelse af IPR-overtrædelser, som de får ind ad døren, videre til SØIK, når de modtager den.

Michael Lichtenstein tilføjer, at samlingen også sikrer, at der koordineres på området og deles erfaringer, ligesom SØIK får et nationalt overblik over omfanget af rettighedskriminalitet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere