MediaWatch

Ny Disney-film overgår selskabets egne forventninger

Den nye Disney-film "Incredibles 2" præsterede bedre end ventet i den netop overståede åbningsweekend. Det mærkes på Disney-aktien, mens Google-selskabet Alphabet falder marginalt i formarkedet.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Walt Disney har i weekenden haft en succesrig start på selskabets nye film "Incredibles 2" i USA. Selskabet har overgået sine egne forventninger i forhold til omsætningen. Der blev omsat for cirka 180 mio. dollar. Walt Disney havde ifølge Sydbank ventet en omsætning på 120-140 mio. dollar.

Disney-aktien stiger marginalt i det amerikanske formarked. Derudover har Google, der er ejet af Alphabet, annonceret, at selskabet vil købe aktier i JD.com, der er et kinesisk e-handelsselskab, og konkurrerer med den kinesiske e-handelsplatform Alibaba, der er børsnoteret i USA.

Aktieposten, som Google vil købe, koster 550 mio. dollar - svarende til cirka 3,5 mia. kr. - og selskaberne vil slå sig sammen om at sælge online varer i Sydøstasien, USA og Europa, skriver CNN Money.

Googles mest populære produkter, Gmail og Youtube, er fortsat forbudt i Kina, men selskabet har øget sine investeringer i Kina og Asien på trods af det. Alphabet-aktien falder under 0,1 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs