MediaWatch

Corydon: Netavisen Pio roder med identiten

Børsens topchef, Bjarne Corydon, der er tidligere socialdemokratisk finansminister, mener ikke, det holder vand, når netavisen Pio kalder sig for et uafhængigt medie, fortalte han til Altinget på vej til Folkemødet.

Bjarne Corydon, chefredaktør og adm. direktør for Børsen. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Båndet mellem Netavisen Pio og Socialdemokratiet får Netavisen Pios selvforståelse som uafhængigt medie til at klinge hult, mener tidligere finansminister og folketingsmedlem for Socialdemokratiet Bjarne Corydon, der nu adm. direktør og chefredaktør for Børsen.

Det siger han til Altinget, der har fanget ham i Københavns Lufthavn på vej til Folkemødet på Bornholm, hvor han er sat i stævne til debat med Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen.

"Der er en meget tæt koordination mellem det medie og så Socialdemokratiet. Det hænger jo ikke sammen med at kalde sig uafhængig. Det ville aldrig kunne finde sted på Børsen, og jeg tror heller ikke, det ville kunne finde sted på Altinget," siger han til det politiske medie.

Han understreger, at det står mediet frit for at bruge sin ytringsfrihed - hans anke gælder mediets varedeklaration som uafhængigt medie.

Debatten om Netavisen Pios forbindelse til Socialdemokratiet har taget fart, efter Venstre-politikere har beskyldt mediet for at være Socialdemokratiets "forlængede arm". Information har efterfølgende afdækket, at Netavisen Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen har deltaget i interne møder i Socialdemokratiets kommunikationsafdeling, ligesom han to gange er blevet betalt for at agere studievært på partiets live-udsendelser på Facebook.

Ligeledes kom det frem, at Netavisen Pio har modtaget økonomisk støtte blandt andre LO og 3F. Selv har netavisen afvist kritikken.

Netavisen Pio modtog sidste år 354.955 kr. i mediestøtte fra staten sidste år.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs