MediaWatch

Journalisten.dk har været udsat for hackerangreb

Journalisten.dk har de seneste tre uger været udsat for en række hackerangreb. I et indlæg forklarer redaktionen, hvad der er sket.

ritzau/Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson
Foto: ritzau/Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

"Undskyld, vi har været hacket"

Sådan lyder overskriftet på et indlæg fra Journalisten.dk's redaktion, som gør læserne opmærksomme på, at hjemmesiden de seneste tre uger har været udsat for en række hackerangreb, hvor ukendte gerningsmænd har fået adgang til hjemmesiden og lagt en såkaldt malware-kode, som har det formål at misbruge en hjemmeside.

Journalisten.dk har været udsat for to typer af angreb, lyder det.

Det første er af typen cryptomining, som er rettet mod brugerne af hjemmesiden. Det betyder, at man sætter en computer til at dedikere en del af computerens kraft til at generere en digital valuta f.eks. bitcoin, skriver Journalisten. Det har betydet, at brugerne af sitet måske har kunnet opleve, at deres computere brummede mere, når de besøgte sitet. Dette angreb er foregået henover en weekend - under to døgn i alt - før Journalistens udviklingspartner fik det stoppet.

Den anden type angreb har foregået over længere tid, og her har hackerne placeret såkaldt malware forskellige steder i sitets kode. I praksis har det betydet, at brugerne kan være blevet mødt af et pop-up-vindue, som lignede en spørgeskemaundersøgelse. Formålet var her at få brugerne til at klikke sig ind på tredjepartshjemmesider, skriver redaktionen. Heldigivs, lyder det, var disse pop-ups fulde af fejl, og brugerne har været hurtige til at tage kontakt til redaktionen, som ikke er bekendt med, at nogle skulle have klikket på tredjepartsiderne.

Ifølge Journalisten har angrebet ikke kompromitteret brugernes private oplysninger.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere