MediaWatch

Facebook har delt data med fire kinesiske selskaber

Det sociale medie har blandt andet haft et partnerskab med det kinesiske teleselskab Huawei, som haft privat adgang til en del af Facebooks brugerdata.

Facebooks stifter og topchef, Mark Zuckerberg. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Facebook har delt data med fire kinesiske elektronikselskaber, heriblandt en produktionsgigant, der har tætte forbindelser til den kinesiske regering. Det skriver The New York Times.

Den kinesiske telegigant Huawei er blandt de selskaber, som Facebook har haft en partnerskab om deling af data med. Så tidligt som i 2010 gav Facebook telegiganten privat adgang til en del af sine brugerdata.

Huawei er blevet angivet som en national trussel af repræsentanter fra den amerikanske efterretningstjeneste. Blandt andre kinesiske selskaber, der er blevet angivet, er Lenovo, Oppo og TCL.

Selv om samarbejdet med de fire kinesiske selskaber stadig er aktuelt, har talsmænd fra Facebook udtalt i et interview, at Facebook vil afvikle aftalen med Huawei sidst på ugen.

Facebook har også givet adgang til sin data til andre produktionsselskaber som Amazon, Apple, Blackberry og Samsung.

Formålet med delingen af data var at få flere mobilbrugere på Facebook. Aftalen gav selskaberne mulighed for at inkorporere Facebook-funktioner i deres enheder.

De delte data har blandt andet givet adgang til brugeres religiøse overbevisninger, politiske holdninger, arbejde, uddannelser og parforhold.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs