MediaWatch

Nichemedie om fonde har rundet halv million i omsætning på betalingsmur

Knap et år efter nichemediet Danmarks Fonde, der netop har fået milliontilskud fra Innovationspuljen, indførte brugerbetaling på nettet, har mediet nu rundet 400 abonnenter, siger chefredaktør.

Screenshot af mediets hjemmeside danmarksfonde.dk.

Det digitale nichemedie Danmarks Fonde, der dækker landskabet af fonde i dansk erhvervsliv, satser på at finde fodfæste og blive rigtig etableret som redaktion og medie inden for tre år, skriver Journalisten.

Mediet har netop fået godt 2,3 mio. kr. fra Innovationspuljen, og de skal bruges til at etablere et kontor, udkomme hyppigere - og udvikle medieforretningen, som sidste år indførte brugerbetaling.

"Vi har, siden betalingsmuren blev indført i slutningen af august, fået lidt under 400 betalende abonnenter uden at lave aktive salgsindsatser. Men flere af abonnentaftalerne er gruppelicenser og IP-abonnementer, så jeg kan ikke sige, præcis hvor mange betalende læsere vi har, Men vi har siden august fået abonnenter, der svarer til en omsætning på 550.000 kr. om året,” siger partner og chefredaktør Jakob Thomsen til Journalisten.

Danmarks Fonde blev etableret i 2016.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs