MediaWatch

Flere amerikanske medier i sort i Europa efter nye dataregler

Læsere i EU-lande kan ikke tilgå flere store amerikanske medier på nettet efter indførelsen af de nye europæiske persondataregler.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Nick Ut

Flere højtprofilerede amerikanske medier er midlertidigt utilgængelige for europæiske læsere, efter at den nye dataforordning (GDPR) er trådt i kraft. Det skriver BBC.

Det er bl.a. medier fra udgiverne Tronc og Lee Enterprises, som er påvirket af de nye regler, som giver brugerne flere rettigheder over deres data. Blandt de medier, som udgives af Tronc og Lee Enterprises, finder man bl.a. The Chicago Tribune og LA Times. Beskeden på mediernes hjemmesider, hvis man sidder i et EU-land, er:

"Desværre er vores hjemmeside på nuværende tidspunkt utilgængelig i de fleste europæiske lande. Vi er optagede af spørgsmålet og bestræber os på at se muligheder, der støtter vores digitale tilbud til det europæiske marked."

Omvendt er andre store amerikanske medier såsom CNN, New York Times og Washington Post tilgængelige for europæiske læsere.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs