MediaWatch

Facebook lukker ned for 200 apps efter dataskandale

Efter en større undersøgelse af apps knyttet til Facebook har techkoncernen foreløbig lukket af for godt 200. De skal nu underlægges et grundigere eftersyn for eventuelt datamisbrug.

Mark Zuckerberg. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Efter Cambridge Analytica-sagen brød ud i begyndelsen af året, meddelte Mark Zuckerberg, Facebooks stifter og direktør, at koncernen bag det sociale netværk ville igangsætte en større undersøgelse af de applikationer og udviklere bag for at kortlægge, hvorvidt andre partnere har misbrugt de store mængder data, de har haft adgang til via Facebook frem til 2014, hvor selskabet strammede op på sin datapolitik.

Det er der nu kommet et foreløbigt resultat af, skriver Facebook i en blogpost. "Tusindvis" af apps er blevet undersøgt, mens "godt 200" er blevet suspenderet - og nu afventer en grundigere undersøgelse af, hvorvidt de rent faktisk også har misbrugt dataoplysningerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs