MediaWatch

Nordisk Film investerer over 100 millioner i svensk spilfirma

Egmont-selskabet har foretaget sit femte opkøb inden for gaming-området ved at betale over 100 mio. kr. for en minoritetspost i svensk spilfirma, som står bag verdens mest populære online-hestespil.

Foto: PR-foto

Nordisk Film, som er ejet af Egmont, køber sig ind i ejerkredsen i svenske Star Stable Entertainment, der står bag et globalt online heste-spil målrettet piger. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Egmont-selskabet betaler 110 mio. kr. for at få en "betydelig" minoritetspost i Star Stable Entertainment, som blev grundlagt i 2011 og har mere end 100 ansatte, meddeler selskabet.

"Jeg er meget glad for, at vi nu bliver medejer af Star Stable Entertainment AB, som har en stærk position på det globale online-spilmarked. Vi ser frem til at være med til at udvikle virksomheden yderligere. Gaming er et vækstområde, hvor vi kan udnytte vores kompetencer i Nordisk Film og Egmont, og hvor vi er klar til at foretage store investeringer," udtaler Allan Mathson Hansen, koncerndirektør i Nordisk Film, i pressemeddelelsen.

Star Stable Entertainment udgiver onlinespillet Star Stable Online, der er verdens mest populære online-hestespil med mere end 14 mio. registrerede brugere i 182 lande og findes i 13 forskellige sprogversioner, skriver Nordisk Film.

Investeringen i Star Stable Entertainment sker som et led i Nordisk Films vækststrategi inden for gaming-området og er det femte opkøb i nordiske computerspilselskaber siden 2017. Tidligere har Nordisk Film købt sig ind i de danske selskaber Reto Moto, Flashbulb Games og Multiverse samt det svenske selskab Avalanche Studios.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs