MediaWatch

Twitter overgår alle forventninger og tjener penge

Efter år med underskud har Twitter leveret overskud for andet kvartal i træk.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Rourke

Det sociale medie Twitter har udløst jubel på Wall Street i New York med et regnskab for de første tre måneder af 2018.

Twitter var i årevis hastigt voksende, men stærkt underskudsgivende. Men nu har Twitter for andet kvartal i streg givet overskud.

"Første kvartal var en stærk start på året. Vi øgede vores publikum og engagement, hvor vi for andet kvartal leverede tocifrede vækstrater i antallet af daglige, aktive brugere."

"Vi er glade for at kunne melde om vækst i alle regioner og produktkategorier," skriver adm. direktør Jack Dorsey i regnskabet.

Den samlede omsætning steg til 665 mio. dollar, svarende til 5 mia. kr., i kvartalet mod en forventning i aktiemarkedet på 608 mio. dollar. 575 mio. dollar kom fra reklamer.

Overskuddet lød på 61 mio. dollar. For et år siden tabte Twitter næsten samme beløb i den tilsvarende periode.

Ifølge regnskabet steg antallet af brugere, der var aktive mindst en gang om måneden, til 336 millioner mio. i kvartalet, to millioner flere end ventet.

I forhold til de sidste tre måneder af 2017 fik Twitter seks millioner flere aktive brugere. Fem millioner af dem kom uden for hjemmemarkedet USA.

Regnskabet bringer glæde hos aktionærerne. Twitter trak længe på deres tålmodighed med store underskud, men nu ser det ud til, at selskabet er profitabelt.

Ifølge CNN Money stiger Twitters aktier små 4 pct. i formarkedet i USA. Børsen åbner klokken 15.30 dansk tid.

Alt er dog ikke idel lykke for Twitter. På linje med Facebook har selskabet været i kritisk fokus de seneste mange måneder, efter at det er blevet grundigt belyst, at tjenesten er blevet misbrugt af politiske aktører til propaganda og sabotage af den offentlige debat i både USA og Europa.

"Vi har introduceret en ny ramme for at tænke mere struktureret omkring sager, der påvirker vores service, inklusive informationskvalitet og sikkerhed," skriver Jack Dorsey i regnskabet.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs