MediaWatch

Facebook lod apps høste private data indtil for nylig

Indtil for to uger siden blev bl.a. private vennelister sendt videre til app-udviklere - uden tilladelse fra brugerne.

Foto: /ritzau/Scanpix/Bax Lindhardt

Det sociale medie Facebook har indtil for to uger siden videregivet private vennelister til app-udviklere uden brugernes tilladelser. Den praksis skulle ellers være stoppet for flere år siden.

Det skriver The Daily Telegraph.

Da Cambridge Analytica-skandalen kom frem i lyset den 4. april, lukkede Facebook i stilhed et smuthul, der hidtil havde givet app-udviklere mulighed for at indsamle brugeres vennelister.

Ifølge Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, havde virksomheden ellers stoppet den praksis tilbage i 2014.

Men det sociale netværk lukkede imidlertid ikke ned for en anden funktion "tagbare venner", som også gav adgang til navne og profilbilleder på app-brugeres venner.

Reklamevirksomheder kan potentielt bruge den viden til at få mere information om personers vaner og linke navne, e-mailadresser og billeder med anden data, de har om brugernes adfærd på internettet.

Afsløringen kommer i kølvandet af flere sager om revner i Facebooks beskyttelse af private data, der blandt andet har betydet, at virksomheder som Cambridge Analytica kunne købe information om 87 mio. mennesker.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs