MediaWatch

EU-kommissær vil kræve svar af Zuckerberg i Bruxelles

Facebook-stifteren har de seneste dage forklaret sig over for amerikanske politikere, og det samme skal han gøre over for EU, mener kommissær.

Facebooks stifter Mark Zuckerberg under én af de seneste dages høringer. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Andrew Harnik

Facebooks stifter og topchef, Mark Zuckerberg, er de sidste to dag blevet udfrittet om Facebooks brug og håndtering af data i Kongressen i USA, og hvis det står til EU's retskommissær Věra Jourová, så skal Zuckerberg også forklare sig over for EU. Det skriver Berlingske

"Jeg mener, at der også bør blive mulighed for at stille spørgsmål til Hr. Zuckerberg i Europa. Det er helt rigtigt at invitere ham hertil, så Europa-Parlamentet også kan stille de europæiske spørgsmål," sagde Věra Jourová ifølge Berlingske på et pressemøde onsdag.

Den megen fokus på Facebooks omgang med brugernes data kommer efter skandalen om Cambridge Analyticas adgang til 87 mio. Facebook-brugeres data. Sagen har fået amerikanske politikere til at stille spørgsmål til Mark Zuckerberg, og han svarede for sig i forgårs over for Senatet og i går over for Repræsentanternes Hus.

Under høringerne sagde Facebook-stifteren bl.a., at "det var min fejl, og jeg undskylder". Det kom desuden frem, at Zuckerbergs egne data var blandt dem, der endte hos Cambridge Analytica.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs