MediaWatch

S forsvarer netavis efter Venstre-angreb

Det er et angreb på den danske pressefrihed, at Venstre ønsker at ændre reglerne for mediestøtte, så netavisen Pio ikke længere kan få støtte, mener kulturordføreren hos Socialdemokratiet.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Socialdemokratiets kulturordfører undrer sig over, at Venstre ønsker at ændre kriterierne for mediestøtten i forbindelse med de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig, så blandt andet netavisen Pio ikke længere kan få glæde af støtten.

Det skriver Berlingske.

Ifølge Venstre kan man betegne netavisen Pio som ”en forlænget arm for Socialdemokratiet”, og derfor skal det ikke længere kunne få mediestøtte. Men nu tager Socialdemokratiet mediet i forsvar. Overfor avisen afviser Mogens Jensen, der er kulturordfører hos Socialdemokratiet, at Pio skulle være partiets forlængede arm, da mediet har sin egen selvstændige redaktion, og selv styrer sin politiske linje.

"Og så kan man lide eller ikke lide indholdet, men efter min opfattelse er det et angreb på mediefriheden, hvis man ud fra politisk smagsdommeri vil tage støtten fra forskellige medier. Det havde jeg ikke forventet fra Venstre," siger ordføreren til avisen.

Som MediaWatch tidligere har skrevet, så fortalte Venstres medieordfører Britt Bager til Berlingske i slutningen af marts, at kriterierne for mediestøtten bør genovervejes.

"For mig at se virker Pio som en forlænget arm for Socialdemokratiet, og det er ikke meningen med mediestøtte, at den skal gå til politiske partiers netmedier. Vi skal ind og se på, hvordan de objektive kriterier skal være fremover," sagde Britt Bager dengang til Berlingske.

Netavisen Pio har sit navn efter den socialdemokratiske arbejderbevægelses grundlægger, Louis Pio, og blev etableret i 2012 af Foreningen Pio på initiativ fra Henrik Sass Larsen, Socialdemokratiets nuværende gruppeformand, og tidligere kommunikationschef i 3F Palle Smed.

Venstre kritiserer mediestøtte til netavis med bånd til S

S om regeringsudspil: Hvorfor står der ikke et ord om Facebook og Google?

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs