MediaWatch

Venstre kritiserer mediestøtte til netavis med bånd til S

Netmediet Pios nære forbindelse til Socialdemokratiet får Venstre til at genoverveje kriterierne for at få mediestøtte, siger medieordfører, Britt Bager.

PR/Venstre
Foto: PR/Venstre

Kriterierne for at få mediestøtte skal genovervejes, mener Venstres medieordfører Britt Bager. Den udmelding sker i forlængelse af, at regeringspartiet har sået tvivl om netavisen Pios uafhængighed. Det skriver Berlingske.

Netavisen Pio har sit navn efter den socialdemokratiske arbejderbevægelses grundlægger, Louis Pio, og blev etableret i 2012 af Foreningen Pio på initiativ fra Henrik Sass Larsen, Socialdemokratiets nuværende gruppeformand, og tidligere kommunikationschef i 3F Palle Smed.

Ifølge mediet selv tager det "afsæt i et demokratisk socialistisk idegrundlag", men er uafhængigt af organisationer og partipolitiske interesser. Det mener Venstre imidlertid ikke.

"For mig at se virker Pio som en forlænget arm for Socialdemokratiet, og det er ikke meningen med mediestøtte, at den skal gå til politiske partiers netmedier. Vi skal ind og se på, hvordan de objektive kriterier skal være fremover," siger Britt Bager til Berlingske op til indledningen forhandlingerne om en ny medieaftale - og en fornyelse af mediestøtte, som også står for døren.

Netavisen Pio er i år blevet tildelt 354.955 kr. i redaktionel produktionsstøtte og fik det samme sidste år.

Udmeldingen har affødt skarp kritik fra Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, på Twitter. Han mener, at Britt Bagers kommentar hænger sammen med, at netavisen kritiserer de borgerlige partier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere