MediaWatch

Arbejdsgivere giver ingen garanti for flere praktikpladser trods lønbesparelse

Den nye aftale om praktikanters løn- og arbejdsvilkår betyder, at medierne sparer millioner på praktikantlønninger mod, at de studerende får mere læring i praktikken. Men om det resulterer i flere praktikpladser som håbet, er ikke sikkert, lyder det fra arbejdsgiverne.

Foto: Martin Kurt Haglund/Polfoto/Arkiv

Mandag aften sagde Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse ja tak til en ny praktikantaftale, som har været undervejs i adskillige måneder.

Blandt aftalens mest centrale elementer er, at praktikantlønnen bliver sænket til 13.500 kr. – en lønnedgang på 3119 kr. svarende til knap 19 pct. Til gengæld bliver der stillet krav om, at praktikanterne skal have én månedlig læringsdag, ligesom uddannelse af praktikantvejledere og feedback også bliver nye krav i aftalen. Derudover er barsel med løn og ret til at genoptage praktikken efter endt barsel en del af aftalen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs