MediaWatch

Lockout kan ramme Panikdag og optagelsesprøve på journalisthøjskolen

Hvis den varslede lockout bliver en realitet, kan det betyde en aflyst Panikdag 18. april, ligesom optagelsesprøven på DMJX risikerer at blive ramt. Journalisthøjskolen har bedt om undtagelse for sidstnævnte, da det påvirker skolens kundebase for det næste år.

ritzau/Thomas Emil Sørensen
Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

Både forårets Store Match Dag, bedre kendt som Panikdagen, samt den årlige optagelsesprøve på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) er i fare, hvis den varslede lockout i april bliver en realitet. Det fortæller Pia Færing, praktikkoordinator på DMJX, til Journalisten.

Mens Panikdagen, der finder sted 18. april, vil blive aflyst i tilfælde af lockout, fordi hverken studieadministration eller it-medarbejdere vil være til stede, eftersom DMJX er en statslig arbejdsplads, så har skolen bedt om undtagelse for lockouten den 21. april, hvor årets optagelsesprøve finder sted i Aarhus. Det skyldes, at optagelsesprøven er grundlaget for at sikre det næste års "kundeunderlag" – altså studerende, fortæller Pia Færing.

"Lige i forhold til optagelsesprøven har vi bedt om undtagelse hos Moderniseringsstyrelsen. Og det har noget at gøre med, at det har vidtrækkende konsekvenser, hvis den ikke bliver gennemført. Men vi ved ikke endnu, om vi får det. Vi har ikke fået en melding endnu," fortæller Pia Færing til Journalisten.

Der er dog ikke bedt om undtagelse for Panikdagen, da det også vil involvere, at både SDU og RUC, der begge har journalistuddannelser, skulle søge om undtagelse, ligesom det vil kunne få medløber-effekt på alle andre offentlige arbejdspladser med praktikanter. Pia Færing understreger dog, at hun ikke kan forestille sig, at der ikke vil være praktikstart igen 1. august som planlagt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere