MediaWatch

Google forbyder reklamer for kryptovalutaer

Google følger efter Facebook og vil ikke lægge plads til annoncer for kryptovalutaer.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Rourke

Google sagde onsdag, at internetgiganten vil forbyde reklamer for kryptovalutaer og initial coin offerings (ICO).

Det skriver Financial Times.

Som et led i Googles nye indsats for at beskytte forbrugerne mod svindel med højrisiko finansielle produkter har selskabet valgt at forbyde alle reklamer for kryptovalutaer og initial coin offerings.

"Som forbrugertendenserne udvikler sig, som vores metoder til at beskytte det åbne internet bliver bedre, så bliver internetsvindlen også bedre," siger Scott Spencer, der er chef for Googles bæredygtige reklameafdeling, i et blogindlæg.

Googles udtalelser onsdag resulterede i, at prisen på bitcoin faldt fra 9200 dollar (55.368,3 kr.) til mindre end 8700 dollar, svarende til et fald på 5 pct.

Facebook lancerede et lignende forbud mod reklamer for kryptovalutaer og ICO'er i januar. Her begrundede det sociale medie forbuddet med, at mange af reklamerne blev brugt til at mislede potentielle kunder.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs